Wij zijn geen tafelfabriek, wij zijn een schakel tussen verleden, heden en toekomst

Eindeloze mogelijkheden van hout

VANOUDS is opgericht door Tom van Noesel. Als zoon van een Brabantse houthandelaar was hij al jong gegrepen door de eindeloze mogelijkheden van hout en in 2012 besloot hij op maat gemaakte houten tafels te gaan produceren. 
Zijn eerste project, een lijn van zes notenhouten epoxy boomstamtafels, kwam voort uit zijn passie voor surfen.

Ambachtelijke tafels Gallery

Tafelblad zou ‘bevriezen’

Om surfplanken te beschermen tegen zon en zout water brengen surfers er een laag epoxyhars op aan. 
Deze doorzichtige, harde kunsthars biedt een ondoordringbare, luchtdichte beschermlaag. 
Tom vroeg zich af wat er zou gebeuren als hij een tafelblad zou ‘bevriezen’ in epoxy. Dat werd een doorslaand succes en vormde de basis van wat VANOUDS nu is. 
Tom en zijn team van meubelmakers ontwikkelden en perfectioneerden het procedé om de epoxy perfect glad en zonder luchtbellen te gieten, drogen en bewerken. 
Inmiddels vinden VANOUDS tafels hun weg naar woningen, restaurants, clubs en kantoren over de hele wereld.

Productontwikkeling

In de afgelopen tien jaar hebben onze producten een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ons productieproces is tot in de finesse geoptimaliseerd en we werken uitsluitend met de beste materialen. Hierdoor vinden onze tafels hun weg naar waanzinnige plekken in binnen- en buitenland. Hoewel we qua materiaal trouw zijn gebleven aan ons concept van hout-staal-epoxy, vraagt ieder project om een eigen benadering en heeft elke klant specifieke wensen. Om hierop in te spelen, hebben we ons assortiment uitgebreid met een collectie tafels die zijn afgewerkt met een matte en rauwe afwerking.